София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

Кой е Пламен Николов - евентуалният министър-председател на България? (ВИДЕО)

Депутатът от ИТН взе мандата за съставяне на кабинет
7 мПолитика 1531 Ивана Иванова

Снимка: Булфото

Пламен Николов е предложението на ИТН за премиер. Президентът Румен Радев връчи мандата на най-голямата политическа сила. 

Кандидатът за премиер Пламен Николов. Завършил е в Австрия в Университета на Клагенфурт. Доктор е по философия на правото, политиката и икономиката в СУ „Св. Климент Охридски“.

Пламен Николов отговаря за цялостното бизнес представяне на компанията в 67 международни пазара със 600+ търговски B2B партньора. Осигурява постигането на всички планирани стратегически корпоративни и търговски цели на компанията в съответните пазари. Управлява всички процеси в компанията, свързани с търговския оборот, разходния баланс, ЧР, финансовите потоци и маркетинг дейността.

Работил е с големи клиенти като Амазон, Уигъл, Интерспорт, Спортона, ЕМАГ, Плувни федерации, Олимпийски национални комитети.

"На вас се пада отговорността да получите първия проучвателен мандат. Хората гласуваха за вас с очакването да консолидирате фронта на промяната срещу проваленият корупционен модел на властта. Време е да разберат как ще се случи това. Българите очакват вашите предложения за кабинет в рамките на установения срок, посочи държавният глава", коментира президентът Румен Радев по време на връчване на мандата

От партията на Слави Трифонов ще разполагат със седем дни, за да успеят да сформират кабинет. В случай, че не получат подкрепа от страна на останалите партии, мандатът отива при втория.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!