София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

Лъчезар Борисов за министър Петков: Източил е сам язовира, за да отиде да се снима (ВИДЕО)

Бившият министър на икономиката нападна настоящият и го обвини в манипулации
1 месецИкономика 51 Ивана Иванова

Министърът на икономиката Кирил Петков прави тежки манипулации. Той не е избран, а е назначен. Поръчката за язовир "Пазар дере" е абсолютно законова, всичко е по Закона за обществените поръчки. Да отделим и малко време за този комедиен скеч, който направи той. Това коментира бившият министър на икономиката Лъчезар Борисов в ефира на бТВ.

"Предоставям ви снимка контролно-измервателната система, която на 31 май показва, че язовирът е пълен и след това се вижда как нивото на водата рязко пада надолу точно преди правенето на този репортаж. Ето и снимка от контролно-измервателната система, която да покаже, че на 3 юни има изпускане на язовира", обясни той и попита кой нареди язовирът да бъде източен.

Вчера министерството на икономиката публикува клип във връзка с приключване на част от работата на Междуведомствената работна група за прозрачност и контрол на "Държавната консолидационна компания" ЕАД. Министър Кирил Петков коментира, че за язовир "Пазар дере"  държавата е похарчила над 2,3 милиона лева за ремонта му, а той изглежда като „локва“. А на всичкото отгоре бутилка от безалкохолно е съоръжение.

От ГЕРБ разпространяват и тези снимки, на които се вижда нивото на водата на 31-и май, както и на 3-ти юни. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!