София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

М.Николова хвали демографията ни пред Орбан, Бабиш и Вучич

„България гледа не само раждаемостта, но и нивото на човешките ресурси“

М.Николова хвали демографията ни пред Орбан, Бабиш и Вучич

„България гледа не само раждаемостта, но и нивото на човешките ресурси“

9 месецаЗдраве 9 Боряна Райчева


Заслугите на правителството в демографската политика представи вицепремиерът Марияна Николова в Будапеща пред премиерите на Унгария Виктор Орбан, на Чехия – Андрей Бабиш и президента на Сърбия Александър Вучич.

„Зам. министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова взе участие в Срещата на високо равнище за демографската политика, която се провежда в унгарската столица Будапеща“, гласи прессъобщение на Правителствената информационна служба.

В изказването си на форума вицепремиерът отбеляза „сериозните усилия на страната ни в отговор на демографските промени“.

Като „ярък пример за ангажираността на държавата за подпомагане на семействата и насърчаване на раждаемостта“ Марияна Николова посочи „осигуряването на повече възможности и повече финансов ресурс за асистирана репродукция“, гласи пресрелийзът на Министерски съвет.

„Демографската политика е насочена към цялото население на и е ориентирана не само към увеличаване на раждаемостта, а също към повишаване на качеството на човешките ресурси“, заяви Марияна Николова.

Заедно с българския вицепремиер и лидерите на региона на Срещата на високо равнище за демографската политика участва и бившият австралийски премиер Тони Абът.