София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Минков: При съвпадение на ДНК ще настоявам да отглеждам сина си

,,В момента детето се отглежда от родителите на Пейо Пеев''

14 дниКрими 10 Марияна Стойчева

Габриела Славова - Пеева остава в ареста. Обвиняемата за убийството на Пейо Пеев - Габриела Пеева поиска промяна на мярката си за неотклонение. Сега тя се намира в ареста. По собствено желание тя не присъства в съдебната зала.

Пред съдебната зала дойде и Велико Минков. Той твърди, че второто дете на Габриела е от него. Сега децата са при родителите на Пеев, защото преди смъртта си той е припознал и двете. До 7 май ще са готови ДНК тестовете, които ще докажат това.

Велико Минков каза, че ДНК експертизата е само стъпка в съдебния процес.

„Тя се прави по съдебен ред. Ответници по закон са този, който е записан като баща в акта за раждане, майката и самото дете. Съдът прецени, че по-голямото дете ще приеме като наследник Пейо в процеса”, уточни Минков.

Той добави, че при съвпадение на ДНК експертизата ще настоява да отглежда сина си.

„Ще искам веднага привеременни мерки, които се изпълняват преди финалното решение. Надявам се, че по този начин съдът ще ми го даде. В момента детето се отглежда от родителите на Пейо Пеев, които не са биологични баба и дядо.”, уточни още Минков.