София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

НЕЛЕПО: Спирка се сгромолясва, докато деца седят под нея

Децата не са пострадали

22 сИнциденти 199 Иванина Игнатова

Преди ден спирката в центъра на видинското село Дунавци се сгромолясва докато две деца седят на пейката под нея. Децата не са пострадали и са се разминали само с уплаха, съобщава Бтв.

От кметството са качили снимки и посочват, че материалите, от които е изработена спирката, са се износили с годините.

„Чаках автобуса, но не се изплаших. Ламарините започнаха да падат отгоре надолу“, казва Памела, която е била на спирката заедно с брат си Венцислав. Двете деца бързо успяват да избягат.

Кметът на селото Димо Скорчев коментира, че за щастие пострадали няма и обясни, че се е получило изгниване или „умора на материала“.

„Изчистихме всичко, преместихме го, за да не пречи. Имаме още такива спирки, които са монтирани през 1980 г. Ако е необходимо, ще ги сменим и тях. Още вчера се извиних на Памела за това, което е преживяла“, уточни кметът и посочи, че ще бъдат предприети действия, за да не се стига до подобни ситуации.