София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

Никола Стоянов: Промяната в цените няма да стане само с една мярка

Сайтът дава възможност наистина за сериозен анализ за хората

18 мПолитика 367 Антония Лазарова

"Реалният ефект, който на на нас ни се иска е трайно намаление на цените. Ние вече виждаме, че има много повече промоции последния месец, откакто правителството сериозно се зае с тази тема, но това не е, към което се стремим. Трайно намаление на цените в крайна сметка и повече прозрачност в целия сектор - нещо, което е липсвало много години наред. Именно заради това е толкова важен сайтът foodprice.bg. Защото за първи път цялата информация от институциите, която се събира се показва на едно място", това заяви в предаването "Денят започва" по БНТ служебният министър на икономиката Никола Стоянов.

Министърът сподели, че правителството е решено да направи всичко възможно, за да повлияе на цените. Готови са да опитат всички  смислени идеи и да ги осъществят.

"Сайтът дава възможност наистина за сериозен анализ за хората, които с това се занимават. Може да покаже ясно дисбалансите спрямо търговия на едро и дребно и т.н. Освен информационна функция този сайт ще има и индиректна регулаторна функция", добави служебният министър на икономиката.