София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Община Пловдив блокира сделката с Гергов за Международния панаир

Решението бе гласувано след дебати, продължили около час

2 чПолитика 370 Николай Парашкевов

Общинският съвет в Пловдив блокира сделката между община Варна и бизнесмена Георги Гергов за Пловдивския панаир.

В четвъртък Гергов бе поканил представителя на общината в компанията на общо събрание, на което да се реши дали да бъде приет трети акционер – община Варна.

Апортната вноска на морската община трябва да е делът ѝ от 29% в Пловдивския панаир.

Още преди ден стана ясно, че съветниците на "Демократична България" в общинския съвет на Пловдив ще предложат представителя на общината да блокира приемането на Варна като съакционер.

Ще искат и местната власт да упражни правото си да спре увеличението на капитала на "Пълдинтур инвест".

Решението бе гласувано след дебати, които продължиха около 1 час.

39-ма от съветниците гласуваха"за" блокирането на сделката, нито един не се е обявил против, а деветима са се въздържали. Въздържалите се са представителите на групите "Автентична лява БСП" (която не се ползва с доверието на ръководството на партията) и ГЕРБ.

"Успяхме! Приеха се предложенията ни – противопоставихме се на апорта на акциите от Панаира и задействахме блокиращата квота на Община Пловдив. Решението се прие с впечатляващо мнозинство! Общински съвет каза твърдо "не" на пълното овладяване на емблематичния за Пловдив Международен панаир. Благодарим на всеки един съветник, който днес даде търсената от нас подкрепа!", коментира след гласуването във "Фейсбук" общинският съветник от ДБ Веселина Александрова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!