София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Паси за избора на Байдън: Америка отново ще стане лидер на света

Коментар на бившия външен министър
2 мЕвроком 1761

Америка въздъхна, светът си отдъхна. Никога в американската история, която помним американците не са се радвали толкова на провала на един човек. Това коментира бившият външен министър Соломон Паси в ефира на Нова телевизия относно резултата за изборите в САЩ.

"Тръмп не беше толкова лош, но Америка никога не е била толкова разделена, а светът никога не е бил толкова много без посока. По принцип американският президент е лидерът на свободния свят, а това сега не беше така. Тръмп имаше и позитиви с успешна политика в Близкия Изток. Той успя да постигне мир между Израел, Бахрейн, ОАЕ и Судан. Това е колосален напредък, Барак Обама дори и не е мислил за такова нещо. Той ще прати човек на Луната, работи за развитие към космоса", допълни той.

По думите на Паси Тръмп е бил екстремен играч. "Колко майки биха искали децата им да говорят по този начин. Популизмът е нещо, от което светът трябва да се отърве. Тръмп се противопостави и на науката, той се отказа и от Парижкото споразумение. Той ще върне Америка в играта и Америка отново ще стане лидер на света", каза още той.