София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 10 °C
Варна 10 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Проф. Иво Христов: И Байдън, и Тръмп предлагат вчерашни решения на бъдещи проблеми

Социологът е категоричен, че и двата политически лагера в САЩ са неадекватни на ситуацията
29 сПолитика 747 Боян Марков

"Ние нямаме никаква достоверна информация какво се случи по време на размириците в Капитолия. Кадрите, които виждаме, не са достоверна информация". Това заяви пред TV1 социологът проф. Иво Христов.

"Вчера излязоха данни, че ФБР е знаело за готвената т. нар. "атака" на Капитолия, но нищо не е предприело. Защо?", допълни още той.

"Знаейки много добре, че огромна част от тези т. нар. екстремистки групи са дълбоко инфилтрирани от полицията в Америка и тайните служби. Ако те имат оперативна информация - единият вариант е, че са знаели и нарочно не са предприели мерки, а в другия вариант, че не са знаели и не са предприели мерки", сподели още социологът.

"И в двата случая това е лошо. В единия случай това говори за капацитета на службите, а в другия случай това говори, че службите очевидно изпълняват други функции", категоричен бе професорът.

Христов е на мнение, че Тръмп и неговата администрация за 4 години не са успели да осъществят контрол върху силовия блок на изпълнителната власт в Съединените щати.

"Аз смятам, че и двата политически лагера в САЩ в момента, са абсолютно неадекватни на ситуацията", изрази своите опасения Иво Христов, визирайки Доналд Тръмп и Джо Байдън.

"И Байдън, и Тръмп предлагат вчерашни решения на бъдещи проблеми. Т.е. те не предлагат никакви решения", завърши проф. Иво Христов.