София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Проф. Мая Аргирова, Пирогов: Някои от пострадалите ще се върнат в Северна Македония в идните дни

По думите ѝ 16-годишното момиче е стабилно
1 мЗдраве 221

Ще обмислим тези пациенти, които са стабилни, да си отидат в близките дни. Това каза проф. д-р Мая Аргирова, Началник на Клиника по изгаряния и пластична хирургия в УМБАЛСМ „Пирогов”.

„Всички пациенти са стабилни. Направени са им вчера спешните опретивни интервенции. На двама ще бъдат направени операции днес. Ще обмислим тези, които са стабилни и има възможност, да си отидат в близките дни, но все още не сме взели това решение. Единият от тях е с дълбоки изгаряния на двете ръце, което трябва да бъде оперирани, а на едно момиче трябва да се оперира дясното коляно. Вчера е направена операция на лявото коляно, а днес – на дясното“, каза още тя.

По думите ѝ 16-годишното момиче е стабилно. 6 пациенти са в Клиниката по изгаряния и пластична хирургия и един е в Травматологията.

„Стресът е голям. Един от пациентите е в тежък психически шок. Работят психолози с тях. Двама от пациентите успяха да се видят със свои близки. В постоянна връзка сме с колегите от Северна Македония. Все още не сме готови с прогноза кога ще могат да се върнат в Северна Македония. В следващите дни това ще бъде възможно за някои от тях“, каза още тя.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!