София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

ПЪРВИ КОМЕНТАР: Избраха Галина Захарова с пълно мнозинство за шеф на ВКС (ВИДЕО)

20 членове от пленума гласуваха "За"
1 мПравосъдие 401 Ивана Иванова

Председателите на върховните съдилища в България са с административни функции. Това, което можем да направим, е да се сплотим и да работим заедно. ВКС винаги си е сътрудничил с политиците, за да изпълнява важни задачи за държавата. Това коментира новият председател на ВКС Галина Захарова.

По-рано главният прокурор Иван Гешев също подкрепи кандидатурата на Захарова, но с призив да не се намесва в теми, които касаят прокуратурата.

Никой не се съмнява в професионалните качества на Галина Захарова. За административен ръководител на ВКС са важни личните качества, както и характерът на човек. Това обяви настоящият председател на ВКС Лозан Панов по време на обсъждането на кандидатурата на Галина Захарова за поста ми.

Зад нейното възпитание и финес се крие готовността на брани принципи. От лицето на ВКС се очаква да е верен страж за независимостта на съда.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!