София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

Разбиха и ограбиха 200-годишна ямболска църква заради 200 лева

Огледите на място продължават, а по случая е сезирана и Районната прокуратура-Ямбол
1 месецКрими 9 Антоанета Начева

Разбиха и обраха 200-годишната църква в Ямбол -"Св. Николай Чудотворец".

По непотвърдени информация неизвестните крадци са откраднали пари от продражбата на свещи - около 200 лева от касата на църквата. Разбит е катинарът на входната врата на храма, но охранителната система не е задействана. Предстои да бъдат прегледани записите от камерите. По неофициална информация снощи преди да си тръгнат, служителите са прибрали сумата от кутията с дарения за закупуването на нов полилей. Тази сутрин малко преди 7 часа Мария Нищерева е дошла да отключи църквата. В касата от продажбата на свещи е имало около 200 лева, които липсват.  

Не са увредени икони и не е повредено църковно имущество. Огледите на място продължават, а по случая е сезирана и Районната прокуратура-Ямбол.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!