София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

Румен Петков: Слугите на Иван Гешев имат имена и фамилии

Това сподели той на пресконференция
1 мПолитика 543 Николай Парашкевов

АБВ постави оценка на работата на 46-ия парламент и на служебния кабинет.

"Размениха се реплики, определения и квалификации, които ще направят утрешните разговори ако не невъзможни, то поне много трудни. Един трезв анализ на ситуацията, насадената омраза, няма как да ни прави оптимисти за един следващ парламент. Това предполага да се открият много сериозни и жизненоважни приоритети, които да позволят в един следващ парламент да се стигне до решения, отговарящи на интереса и потребностите на обществото. Много се надявам гражданите да видят, че са обект на грозни лъжи и манипулации. Предупредих още миналата година април месец, че по същество Христо Иванов и "Демократична България" всъщност обслужват интересите на Иван Гешев. Два парламента поред доказаха това ми твърдение по един абсолютно безусловен начин. Комисията, която още тогава, беше заявена като намерение на г-жа Манолова, е нищо повече от един спектакъл, целящ да показва г-жа Манолова пред камерите и ще дам един пример. В предния парламент, предполагам вашата аудитория си спомня едно гръмотевично влизане на г-жа Манолова и шайка депутати в "Булгартрансгаз" с твърдения за извършени нарушения. Някой да чу нещо след това за "Булгартрансгаз". Аз предупредих, че така ще стане. От "Демократична България" говориха за незаконно изграждане на газопровода "Балкански поток", от ДПС имаха въпроси ,от страна на "мутрите" имаше въпроси и крясъци, никой не си отвори устата за "Булгартрансгаз", включително и служебния министър на енергетиката. Това означава, че "Булгартрансгаз" са предоставили документи на тези депутати, които са ги убедили в изключителната чистота . Аз твърдя, че не е така и сме го твърдели с аргументи. Нашите сънародници и гражданите на Р България трябва да си дадат сметка, че ги лъжат по най-циничния и отвратителен начин. Когато излизат да гласуват, да си дадем сметка, че влизаме в поредните два месеца, в които Христо Иванов ще сваля главния прокурор, Мая Манолова ще продължи да сваля цените на парното и на тока. Главният прокурор ще продължи да се укрепва, цените на парното и тока ще продължат да растат“, смята Румен Петков.

Според него закриването на специализираната прокуратура и съд са били въпрос на 15 минути.

"Слугите на Иван Гешев имат имена и фамилии. Тук азбуката започва с Х - Христо Иванов, Мая Манолова, адвокат Хаджигенов. Всички тези, които зяпаха, когато Иван Гешев отиде в Народното събрание - двама блеснаха с отсъствие, третият отиде да си търси яйца“, коментира още лидерът на АБВ.

Румен Петков направи оценка на служебния кабинет.

Той заяви, че министър-председателят Стефан Янев е показал поведение на държавник, но според него има служебни министри, които са оставили много въпроси.

Строго положителна оценка заслужават проф. Янаки Стоилов, проф. Бозуков, вицепремиера и социален министър Гълъб Донев, с всички коментари, които са правени по адрес на вицепремиера и вътрешен министър Бойко Рашков - той съумя да промени изборната атмосфера в страната и нерегламентираното влияние върху изборния процес", отбеляза Румен Петков.

"Имаме служебни министри, които оставиха много въпроси. Сред тях на първо място е министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров. Поредица негови действия и бездействия смутиха и гражданите и здравната общност. Съгласете се, че е някак си неприлично, когато се обявява, че почват енергични мерки по пандемията, министърът на здравеопазването да е в отпуска", допълни Румен Петков.

Той разкритикува Министерство на регионалното развитие и благоустройството и определи като изключително съмнителни кадровите решения.

В АПИ, в кадровия състав на Министерството и допускането на един хаос, който всъщност доведе до прекратяване на ремонтни дейности в големи участъци на страната. В третокласна пътна мрежа техниката беше изтеглена. Не може държавата да наказва тракториста, да наказва багериста, да на казва шофьора по начина, по който го прави министъра", каза още бившият вътрешен министър.

"АБВ започна разговори с ръководството на БСП. Предстои партията да вземе окончателно решение как да се яви на изборите на заседание на Национален съвет", уточни Румен Петков по повод предстоящите парламентарни избори.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!