София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Симеонов: Прокуратурата обслужва властта

Според НФСБ не е съучастник с далаверите на високо ниво

Симеонов: Прокуратурата обслужва властта

Според НФСБ не е съучастник с далаверите на високо ниво

8 месецаПолитика 4 Боряна Райчева


"НФСБ не е съучастник с далаверите на високо ниво в управлението.", коментира пред "Нова телевизия" председателят на партията Валери Симеонов. Той не отрече, че в момента ГЕРБ управлява, прокарвайки много от идеите на ДПС, но допълни, че от Национален фронт за България имат твърде скромно участие в правителстовто, за да носят такава отговорност.
 
Симеонов изтъкна през гоните многократно е успорвал решения на премиера Борисов, които е смятал за неправилни, но формацията му останала във властта в името но това да има по-добро управление в страната.
 
Бившият вицепремиер обясни, че е подавал многократно сигнали за далавери, реализиарли се в областта на енергетиката и на туризма. Той даде пример, че е подал шест сигнала, свързани с туризма, като по част от тях имало и реакция от страна на прокуратурата. Тя обаче била неправилна. Извоъдт на Симеонов е, че в повечето случай прокуратурата обслужвала властта.
 
"Аз не мисля, че е нормално всяка сряда Главният прокурор да ходи на среща с министър-председателя. Прокуратурата е твръде близка с изпълнителната власт.", обясни още Симеонов.