София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

СКАНДАЛНО: Малко дете е с травма на главата след посещение на частна занималня

Майка твърди, че детето ѝ е паднало от метър височина

2 месецаЗдраве 58 Антония Лазарова

Майка на дете на 1 година твърди, че детето ѝ е паднало от метър височина, докато било в часна занималня. По думите на Диана Кочева при взимането на дъщеря ѝ тя била уведомена, че момичето само е паднало, докато вървяло, а после версията се променила. Впоследствие директорката казала, че детето е паднало от леглото, на което е спяло.

Родителите на момичето го водят по спешност в "Пирогов", но заради различните версии от детския център не могат да дадат точна информация на лекарите какво точно се е случило - нещо, което е ключово при травми на глава.

Диана разказва, че в началото изчакала дъщеря си отвън. Оттам видяла друго дете, което се било качило върху столче за хранене. Привлякла вниманието на възпитателката, която свалила детето. После взела 1-годишното си момиче и видяла, че има синини по главата и оток зад ухото.

Оказало се, че нараняванията са от час, преди да си тръгне детето. Родителите настояли за записите от камерите, в които видели, че възпитателката стои в едно помещение, а дъщеря им пада в стая с кошари.

Часове след инцидента детето започва да повръща и е със съмнение за мозъчно сътресение. Към днешна дата е добре.

Детската градина възнамерява да търси по съдебен път правата си. Същото се заканиха и потърпевшите родители.