София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Соня Момчилова пред Евроком: Има ли основание комисията на Цацаров да пуска сигнали?

КПКОНПИ изпрати сигнал до президента за несъвместимост при назначаването й в СЕМ
2 чПолитика 858 Ивана Иванова

Бетина Жотева няма вина в случая, защото към момента, в който е обявено моето назначение, действително в Агенция по вписвания не е била залечена фирмата, в която съм имала дялото участие. След като разговарях с президента, на следващия ден дъщеря ми се разболя от ковид и аз бях под карантина, като контактно лице. Това е отразено от националния регистър. Това можеше да не го споделям и да изчистя нещата с нотариус, в първия възможен ден аз пристъпих към тези действия и нещата бяха изчистени. Това коментира Соня Момчилова от СЕМ в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

„Съвършено невярно е, че аз съм била в конфликт и когато бях директор на пресцентъра на първото служебно правителство. Тази длъжност изисква единствено да не заемам управленска позиция в търговско дружество. Не бих създавала проблеми на президента“, добави тя.

От Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) изпращат сигнал до президента Румен Радев за назначаването на Соня Момчилова за член на СЕМ.

На 18 август е започнала проверка по сигнал от председателя на медийния регулатор, според който при издаването на президентския указ за назначаването ѝ Момчилова е била едноличен собственик на търговско дружество.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!