София 18 °C София 18°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - ясно небе Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - предимно ясно Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - слаб дъжд

СТРУВА ЛИ СИ?: Военният комисар на Якутия разкри колко ще получат мобилизираните

Беше проведен брифинг на оперативния щаб на републиката
8 мВойна 821 Калоян Ненчев

"Руснаците, които са призовани в редиците на въоръжените сили като част от частичната мобилизация, ще получават най-малко 205 хил. рубли на месец (6815,65 лв)", заяви военният комисар на Якутия Александър Авдонин, цитиран от РИА "Новости".

"Всички граждани, които са призовани за мобилизация, се приравняват към военнослужещи по договор, получават парично обезщетение в същия размер – от 205 хиляди рубли, в зависимост от длъжността и военното звание", обясни той на брифинг на оперативния щаб на републиката.

По думите му на първо място те мобилизират граждани, които са служили в армията преди не повече от 3 години и имат умения за военна служба.

В същото време, съдейки по коментара на ръководителя на Крим Сергей Аксьонов, регионите могат да доплащат над базовата сума на своите мобилизирани жители като мярка за допълнителна подкрепа. В същото време той призова да не се организира конкуренция на региони.

"Кой ще плати повече: всеки има различни възможности, сумата трябва да бъде еднаква на федерално ниво", посочи той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!