София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Установиха самоличността на трима от четиримата мигранти, поразени от мълния в София

Те са сирийски граждани

22 сОбщество 381 Николай Парашкевов

Установена е самоличността на трима от четиримата мигранти, които вчера бяха ударени от мълния в градинка на улица "Пиротска", съобщи БНТ.

Те са сирийски граждани и са регистрирани в бежанския център в Харманли.

Липсата на тримата сирийски граждани е установена в приемателния център в града в деня на инцидента.

Те не са уведомили служителите, нито са посочили причина за пътуването си до София.

Проверка на Държавната агенция за бежанците е установила, че мъжете са били регистрирани в бежанския център на 19 септември и са започнали процедура за получаване на статут.

Според лекарите и тримата загинали от мълнията, паднала в градинката улица "Пиротска", не са имали шанс да бъдат спасени.

"Колегите от Спешния център са регистрирали само смъртта. Не е имало какво да направят", заяви Валентин Димитров - директор на болница "Пирогов".

Единственият оцелял от мълнията, който твърди, че е сирийски гражданин, е настанен в лечебното заведение с 20% изгаряния по тялото.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!