София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Виолета Комитова: При проверката установихме, че "Струма" не е магистрала

„Това е един обикновен междуградски път – не е магистрала, не е и скоростен път", подчерта тя
22 сПолитика 1344 Николай Парашкевов

„Вярвайте ми, до преди няколко дни не знаех, че това не е АМ „Струма”, това заяви регионалният министър арх. Виолета Комитова пред NOVA.

„Това е един обикновен междуградски път – не е магистрала, не е и скоростен път”, отново подчерта тя.

„С просто око всички виждаме един широк, хубав път. Но с просто око не можем да усетим наколните по пътя”, допълни Комитова.

„Проверката на фаталния участък от АМ „Струма” след катастрофата от миналия вторник отне една седмица. Подобни проверки отнемат много време. За съжаление трябва да ги правим регулярно, но заради трагичния повод трябваше да извършим спешна проверка. Много ми е тъжно, че трябва да говорим по повод катастрофата, и отново искам да поднеса своите съболезнования на близките на жертвите”, каза още регионалният министър. 

„Пътят няма Акт 16, защото не са завършили отчуждителните процедури. По проект това е път Е79 – той е с максимално позволена скорост от 90 км/час. Това не е скоростен път, не е и магистрала”, допълни тя в отговор на въпрос защо скоростта в тази отсечка е вдигната на 120 км/час.

По думите ѝ проверката на пътищата трябва да бъде системен процес, който да отчита опасните зони и местата с дефекти, които трябва да се ремонтират и рехабилитират:

„В моя мандат не съм имала възможност да обиколя тези участъци”.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!