София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

Висшият съдебен съвет представя Единната информационна система на съдилищата

Това съобщиха от пресцентъра на ВСС

В 10.00 часа в пресцентъра на Висшия съдебен съвет екипът по проект „Създаване на модел за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури и разработване на Единна информационна система на съдилищата“ ще представи резултатите по него и Единната информационна система на съдилищата. Това съобщиха от пресцентъра на ВСС.

Акцент на срещата ще бъдат влезлите в сила на 30 юни 2021 г. промени в ГПК и НПК, както и промените в Закона за съдебната власт, в сила от 1 юли 2021 г., по отношение на електронното правосъдие в светлината на практическото им приложение.

Участници в пресконференцията са екипът по проекта, членове на ВСС, директорът на Дирекция „Информационни технологии и съдебна статистика“ във ВСС, представители на изпълнителя в частта по проекта за разработване на ЕИСС - „Информационно обслужване“ АД, и магистрати.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!