София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

ВМРО възрази срещу посещението на Илхан Кючук в Скопие

Според Михов, посягайки към Македонския въпрос, ДПС навлизат в дълбоки води
1 мЕвроком 258

ВМРО възрази срещу посещението на Илхан Кючук в Скопие и обяви, че ще предложи Харта за Македония. Това каза от парламентарната трибуна доц. Милен Михов от ВМРО в декларация от името на група, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Тези дни в медиите излезе съобщение за посещението на евродепутата от ДПС Илхан Кючук в Скопие в качеството му на докладчик за напредъка на Република Северна Македония по пътя й за ЕС. Кючук трябва да внесе доклад, който предстои да бъде гласуван в Комисията по външна политика на ЕС. На съвместна пресконференция с премиера Заев пратеникът на ДПС заяви, че двустранните въпроси трябва да се решават в двустранен формат. Политиците отговарят за политическите решения, а историята на историците. На същата пресконференция г-н Заев отбеляза, че ДПС е единствената партия в България, която защитава по-умерен курс към Скопие. Тези декларации на взаимна любов между представителите на турската етническа партия в България и наследниците на ягославските комунисти в Скопие, не могат да не породят тревога в българските патриоти", каза още Милен Михов.

Той попита какво означава, че двустранните въпроси трябва да се решават на двустранна основа. "Означава ли въпросът за така нареченото македонско малцинство в България е уреден в двустранна основа може да бъде повдигнат от Скопие в рамките на ЕС, ако той не е условие в процеса на присъединяване. Означава ли това, че РСМ може да повдигне въпроса за така наречената българска фашистка окупация през ВСВ в рамките на ЕС и да търси на тази основа обезщетения, позовавайки се на Парижкият мирен договор", попита още доц. Михов.

Той попита дали ДПС се отказва от декларацията на 44-ото Народно събрание.

Според Михов, посягайки към Македонския въпрос, ДПС навлизат в дълбоки води.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!