София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

Зам.-министър на образованието: Не е нужно учителите да се убеждават за ползите от ваксините

Таня Михайлова коментира, че първо 7-и, 8-и и 12-и клас ще учат присъствено
пропускане
4 чЕвроком 572

Първите, които се връщат в клас са 7-и, 8-и и 12-и клас. Това обяви на брифинг заместник-образователния министър Таня Михайлова.

Тя уточни, че всичко зависи от заболеваемостта, като окончателно решение ще има следващата седмица. Обсъдено е също така да има ротация на класовете, за да няма струпване при големите ученици. Тя даде за пример, че ако 8-те класове са две седмици присъствено, след това излизат две седмици дистанционно, но всичко това предстои да се уточни. 

"Списъците с желаещите учители да се ваксинират ще се актуализират. Това, което имаме като данни е, че 21% от учителите искат да се ваксинират, но процентът нараства, защото списъците са отворени и в крайна сметка не смятам, че е нужно учителите да се убеждават за ползите от ваксините и за доверието към науката. Трябва да се преборим, все пак очакваме и новия щам", коментира Михайлова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!