Гледай
на живо

А1 с признание от конкурса „ИТ мениджър на годината”

Борислав Симеонон с награда в категория „Мениджмънт”

А1 получи поредно признание за развитието на своите ИТ услуги. Борислав Симеонов, старши директор „Информационни технологии и дигитална трансформация” и член на Лидерския екип на компанията, бе отличен в категория „Мениджмънт” на престижния конкурс „ИТ мениджър на годината”.

Борислав Симеонов има огромен принос за осигуряването сигурни и модерни ИТ решения, свързани с управлението на продуктовото портфолио на А1. Сред ключовите му постижения през последните години са интеграцията на системи, наследени при придобивания, дигитализация на вътрешни процеси, модернизиране на каналите за самообслужване, увеличаване ефективността при продажбите и въвеждане на Big Data технологии за съхранение и анализ на данни.

Последният му успешен проект е въвеждането на нова Web базирана CRM система в търговските обекти – Digital CRM – с по-бърз, интуитивен и опростен потребителски интерфейс, съобразен с нуждите на търговците. Тя е разработена с последните софтуерни програмни езици и технологии, и предоставя цялостен изглед на профила на клиента, което води до по-кратко време за обслужване, минимални усилия за обучение и възможност за автоматизиране на процесите. Стратегията на А1 е да улеснява и обогатява живота на клиентите чрез дигитализацията, а предпоставка за това е дигиталната трансформация на компанията. Борислав Симеонов и неговият екип имат водеща роля в този процес, като работата им до момента поставя основите за успешната му реализация. Въвеждането на Digital CRM бе първа стъпка в развиването на OMNI channel платформа, която ще осигури единен изглед и пълно управление на клиентските услуги във всички точки на контакт.

Борислав Симеонов има повече от 15 години опит в телекомуникациите. Започва кариерата си в А1 през 2002 година като част от екипа на дирекция „Информационни технологии“. През следващите години заема различни ръководни постове в областта на финансите и информационните технологии. През април 2016 година поема ръководството на дирекция „Информационни технологии и услуги“, а от октомври 2016 година става старши директор и член на Лидерския екип на А1.

Конкурсът „ИТ мениджър на годината”, който се проведе за единадесети пореден път, се организира от ICT Media и Клубa на ИТ мениджърите в България. Неговата цел е да съдейства за издигане позицията и авторитета на ИТ мениджърите в ръководството на фирмите и институциите в България, както и да стимулира ефективното използване на информационните технологии.

A1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Телекомът предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, цифрова и сателитна телевизия, включително два собствени спортни канала – MAX Sport 1 и MAX Sport 2, cloud и IoT решения на 4,5 милиона клиенти. През 2017 г. A1 България отчита приходи от 431,2 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 130,1 милиона евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 24 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия (А1), България (A1), Беларус (velcom), Хърватия (Vipnet), Словения (A1 Slovenia), Сърбия (Vip mobile) и Македония (one.Vip). Приходите на A1 Group за 2017 година са 4,38 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,4 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – третият по големина доставчик на мобилни услуги в света.