София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

Кой е най-добрият климатик за страдащите от алергии?

За да премахнете провокаторите на алергия, е важно да поддържате пространството си чисто

2 месецаТехнологии 40

Пролетта е един от най-красивите сезони от годината или поне за голяма част от нас. За тези, които страдат от сезонна алергия обаче, това може да е един доста труден и неприятен период.

За да премахнете провокаторите на алергия, е важно да поддържате пространството си чисто. Но знаете ли, че изборът на правилния климатик също може да ви помогне да се справите с този проблем?

Съвременните климатични системи са не просто устройства, които контролират температурата във вашия дом. Те могат да пречистят въздуха в помещението и да ви предпазят от алергии. Така че, ако страдате от алергии, астма или други проблеми с дишането, закупуването на подходящия модул може да бъде една от най-добрите инвестиции във вашето здраве, които някога ще направите.

Кои климатици са подходящи за хора страдащи от алергии?

На първо място, е важно да отбележим, че няма една единствена марка или модел климатик, който да се определи като най-добрия. Повечето съвременни модули работят по подобен начин, за да подобрят качеството на въздуха в дома ви. Разбира се, това е така само в случай, че почиствате и поддържате системата си редовно.

Въпреки това, утвърдените марки климатици обикновено предлагат по-добри характеристики за подобряване на качеството на въздуха

Ако се интересувате от конкретна марка, която предлага както ефективно охлаждане и отопление, така и ефективно пречистване на въздуха, то си струва да отделите малко повече внимание на климатици Gree от Eclima. Подобно на другите марки климатици, модулите Gree използват въздушни филтри за улавяне и отстраняване на алергените от въздуха. Голяма част от новите модели климатици Gree обаче са оборудвани и с йонизатор, за да осигурят още по-чиста и здравословна вътрешна среда.

Друго нещо, което отличава климатиците Gree, по-специално тези от серията G-Tech, е тяхната двустепенна система за филтриране. Това е система, която използва два различни филтъра за пречистване на въздуха, за да премахне по-широк спектър от замърсители. Модулите от серията G-Tech на Gree са оборудвани с филтър с активен въглен, който премахва миризми от въздуха и многокомпонентен филтър, който улавя дори и най-микроскопичните частици.

Как един климатик може да помогне при астма и алергии?

Климатикът работи, като поема въздух от околната среда. Тоест, той не създава нов въздух, а използва този, който вече е в стаята. Първото нещо, което прави въздухът, когато влезе в уреда, е да премине през филтър. Това е важно по две причини:

  • Защитава уреда от повреди. Предотвратява навлизането на прах и частици в чувствителните части на климатика, като намотките и компресора. Това помага на уреда да издържи по-дълго и да работи ефективно.

  • Пречиства въздуха в помещението. Докато въздухът преминава през филтъра, той премахва алергени и други вредни частици, които могат да влошат астмата и алергиите.

Освен че филтрират алергените, климатиците помагат и за контролиране на нивата на влажност във вашия дом. Високата влажност може да доведе до развитието на мухъл и плесен, които са едни от основните причинители на алергии.

Редовното почистване и профилактика са от ключово значение

За да гарантирате, че вашият климатик функционира оптимално, е от съществено значение да го поддържате правилно. Редовното почистване на филтрите и периодичната профилактика от професионалисти са ключови за подобряване на качеството на въздуха в помещението и за удължаване на живота на климатичната система.

Филтрите в климатичните системи задържат прах, полени, бактерии, вируси и други замърсители от въздуха. Редовното им почистване или смяна гарантира, че тези вредни вещества не се разпространяват в помещението, подобрявайки качеството на въздуха.

Редовната профилактика помага за удължаване на живота на климатичната система. Чистите и поддържани компоненти не се износват толкова бързо, което в крайна сметка спестява разходи за ремонт и подмяна на части.