София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

ЗАЩИТАТА НА КТБ: ИСКАМЕ ОТКРИТО ЗАСЕДАНИЕ ПО ДЕЛОТО

МЕНКО МЕНКОВ ОЧАКВА ИНТЕРЕСНО РАЗВИТИЕ ПО ДЕЛОТО УТРЕ

9 годиниИкономика 5 Боряна Райчева

Искаме открито гледане на делото за КТБ утре. Това заяви защитникът на Цветан Василев – Менко Менков пред журналисти. Адвокатът определи утрешното дело за несъстоятелност на финансовата институция, като интересно. Той допълни още, че именно това е причината за желанието му медиите да бъдат допуснати до съдебната зала – за да видят „шоуто в пълния му блясък“.
По думите на Менков, има факти, които ще бъдат изложени подробно и могат да доведат до интересно развитие. Според защитника до момента всички съдебни инстанции приемат, че никой няма правен интерес да обжалва решенията на БНБ и никой не иска да навлезе в същината на процеса – дали КТБ е трябвало да бъде затворена или не.
Делото ще се гледа в Софийския апелативен съд утре. То е продиктувано от жалби срещу решение на СГС, който обяви КТБ за неплатежоспособна банка с начална дата 6 ноември. Според БНБ и прокуратура датата на фалита е 30 септември. Определянето на точния ден, в който КТБ е изпаднала в несъстоятелност, е ключов фактор, защото от него ще зависи кои цесии и прехващания, извършвани след тази дата, ще бъдат приемани за законни.