София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Антов: Дай Боже да влезем в групите на Лига Европа

Бранителят заяви, че "червените" са разучили своя противник и имат ясна идея как да се противопоставят, за да може да зарадват феновете си с влизане в групите на турнира

3 годиниФутбол 8 Симеон Кисьов

Младият капитан на ЦСКА-София Валентин Антов демонстрира спокойствие преди гостуването на Базел в Швейцария за плейофа в Лига Европа. Бранителят заяви, че "червените" са разучили своя противник и имат ясна идея как да се противопоставят, за да може да зарадват феновете си с влизане в групите на турнира.

"Те са много сериозен отбор, както всички знаем. Разучили сме ги, направили сме им анализ. Научили сме им добрите страни, знаем и нашите и ще гледаме да ги използваме. Дай Боже да се върнем шампиони и да влезем в групите на Лига Европа. Трябва да сме много дисциплинирани. Това е един много утвърден отбор в Европа. Затова не трябва да допускаме елементарни грешки и да запазим вратата ни суха, а също така и да вкараме гол, за да спечелим мача.

Емоцията е голяма, както и очакванията. Ще дадем всичко от себе си, целият отобр ще се раздаде и да се надяваме, че ще зарадваме феновете и ще се върнем успешно.

Когато допускаш голове е явно, че имаш проблем. Надявам се, че ще ги поправим тези грешки и да запазим суха мрежата ни. Когато не допуснеш гол, има много малки шансове да загубиш. Един или два мача? Такова е положението в момента. Тогава щяхме да имаме предимството да играем вкъщи. Сега гледаме да дадем всичко от себе си и да продължим напред.

Основни притеснения не знам. Базел е сериозен отбор, с класни футболисти, които винаги играят Шампионска лига или Лига Европа през последните години. Подготвени сме и се надявам, че ще успеем. Всеки мач е различен. Както можеш да допуснеш гол в първата, така и в последната минута. Показахме, че можем да играем добре от началото на мачовете. Нещо, с което имахме проблем в началото на сезона.

Гледаме да подобряваме нашето ниво и да показваме по-добра игра, а защо да не вкараме и ние ранен гол", сподели Антов.