София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Атлетико би с любимия си резултат 

Атлетико спечели за седми път от началото на сезона в Ла Лига с този резултат и дръпна със 7 точки пред Реал Мадрид

5 годиниФутбол 7 Телевизия Евроком

Рекордната покупка в историята на Атлетико Мадрид Тома Льомар донесе минималната победа с 1:0 при гостуването на "лос рохибланкос" на Ейбар. Французинът влезе като резерва през второто полувреме, а пет минути преди края отбеляза единствения гол в срещата на "Ипуруа". Мадридчани играха без голямата си звезда Антоан Гризман, който е контузен. Шанс да започне като титуляр получи Витоло, но той не оправда доверието на Диего Симеоне.
Мачът стартира с ранен пропуск на Анхел Корея, който бе изведен очи в очи с Марко Дмитрович, но не успя да го преодолее. Малко по-късно шанс се откри и пред Алваро Мората. Испанският национал претендираше, че е бил повален в наказателното поле от противников бранител, но реферът Хавиер Алберола не отсъди дузпа.Домакините разчитаха основно на далечни удари и до почивката нито веднъж не застрашиха сериозно вратата на Ян Облак.  
През второто полувреме Атлетико нападаше повече, но срещаше трудности да преодолее стабилната защита на домакините. Това се случи чак в 85-ата минута, когато Коке напредна отдясно и пусна прострелно подаване към Льомар, който отблизо засече под гредата за крайното 1:0.Атлетико спечели за седми път от началото на сезона в Ла Лига с този резултат и дръпна със 7 точки пред Реал Мадрид в битката за второто място. Ейбар е на 13-а позиция в подреждането.