събота, 28.09.24
26.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      Саудитска Арабия осъди коментара на израелския министър за атака срещу Газа с ядрена бомба

      Саудитска Арабия в неделя осъди „най-категорично“ изявленията, направени от израелски министър относно хвърлянето на ядрена бомба върху Ивицата Газа. предава Алрабия.

      Подобни изявления показват проникването на „екстремизма и бруталността“ сред членовете на израелското правителство, се казва в изявление на саудитското външно министерство.

      „Неуспехът да освободи незабавно министъра от правителството и просто замразяването на членството му отразява върхът на презрение към всички човешки, морални, религиозни и правни стандарти и ценности на израелското правителство“, се казва в него.

      Кабинетът на израелския премиер Бенямин Нетаняху заяви в изявление, че съответният министър – министърът на наследството Амихай Елияху от крайнодясна партия в коалиционното правителство – е бил отстранен от заседанията на кабинета „до второ нареждане“.

      Запитан в радио интервю за хипотетичен ядрен вариант, Елияху отговори: „Това е един от начините“. Забележката му направи заглавия в арабските медии и скандализира основните израелски телевизионни оператори.

      „Изявленията на Елияху не се основават на реалността. Израел и IDF (военните) действат в съответствие с най-високите стандарти на международното право, за да избегнат нараняването на невинни. Ще продължим да го правим до нашата победа“, каза кабинетът на Нетаняху.

      Около 9500 палестинци бяха убити във войната, предизвиквайки все по-голяма международна загриженост относно тактиката на Израел.

      В публикация в социалните медии Елияху каза: „Ясно е на всеки, който е разумен, че ядрената забележка е метафорична.“

      Но той добави: „Определено е необходим силен и непропорционален отговор на тероризма, който ще изясни на нацистите и техните поддръжници, че тероризмът не си струва“.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ