неделя, 22.09.24
17.4 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Категорична победа за Норис в Гран При на Сингапур

      В челната тройка се класираха още Макс Верстапен и Оскар Пиастри

      Ландо Норис спечели по убедителен начин поредното състезание от календара във Формула 1. Това е общо трети негов триумф в кариерата му. Британския пилот остави зад себе си с повече от 20 секунди световния шампион Макс Верстапен, както и Оскар Пиастри. Топ 5 допълниха Джордж Ръсел и Шарл Леклер, които водиха жестока битка до последните завои. Сред първите 10 се класираха още Люис Хамилтън, Карлос Сайнц, Фернандо Алонсо, Нико Хюлкенберг и Серхио Перес.

      Още в началото на състезанието стартиралият от водеща позиция Норис започна да трупа преднина пред Верстапен и бързо се разбра, че ако няма извънредни обстоятелства, победителят ще е ясен. Преди единствения бокс аванса на британеца стигна 30 секунди. От своя страна Оскар Пиастри направи по-дълга дистанция с твърдите гуми в първата част, което му позволи в последствие да премине пред пилотите на Мерцедес. Бъдещият пилот на Ферари Люис Хамилтън единствен от челото стартира с меките сликове, влезе най-рано в бокса и това му коства предно класиране.

      Шарл Леклер, който потегли от 8-ма позиция също изкара доста обиколки с първите гуми, по този начин в последния етап съумя да задмине част от противниците си и да се класира пети накрая. В последните турове монегаска догони Ръсел за четвъртото място, но не разполагаше с нужното темпо, за да премине пред противника си. Другият представител на Скудерията Карлос Сайнц не потегли добре, смъкна се 12-ти в колоната, но фининшира седми. Вторият представител на Ред Бул Серхио Перес отново разочарова и спечели едва една точка, оставайки десети.

      До края на календара остават 6 кръга, като следващото състезание е след 4 седмици в САЩ. В генералното класиране лидер продължава да бъде Верстапен с 331 точки. Втори остава Норис с изоставане от 52 пункта. На трета позиция е Шарл Леклер (245т.).

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ