Search Suggestions
      събота, 26.10.24
      Search Suggestions

          Осъдиха служителите, нападнали екип на Валя Ахчиева в болницата Дупница

          Районният съд в Дупница признава подсъдимите К. Х. – служилел в болнично заведение в Дупница и И. П., за виновни в това, че на 7 юни 2023 г., в коридора и пред болничното заведение в Дупница, в съучастие като съизвършители, чрез нанасяне на удари с ръце и крака по цялото тяло, са причинили на В. В. (ТВ оператор) лека телесна повреда, изразяваща се в причиняване на болка и страдания без разстройство на здравето, причинявайки охлузвания по кожата на лявата предмишница и на лявото му коляно. Това съобщиха от пресцентъра на съда. Деянието е извършено по хулигански подбуди – на публично място, в сградата и двора на болничното заведение, без каквато и да било причина и поведение от страна на пострадалия, демонстрирайки физическа сила и изразявайки по този начин пренебрежение и явно неуважение към обществото и в частност към човешката личност, допълват от съда.

          Двамата подсъдими са признати за виновни и за закана с убийство към телевизионния оператор, като изрекли думите: „Ще ви убием и няма на кого да се оплачете“ и тази закана е възбудила в потърпевшия основателен страх за осъществяването ѝ.

          Подсъдимият И. П. е признат за виновен и в това, че се заканил с убийство на журналиста В. А. В., като изрекъл думите: „Ще ви спукаме главите, сега ще ви убиваме“, което също е предизвикало основателен страх за осъществяването ѝ.

          Съдът наложи и на двамата подсъдими, които са неосъждани, едно общо наказание за извършените от тях престъпления „лишаване от свобода“, за срок от по девет месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от по три години, считано от влизане на присъдата в сила.

          Двамата подсъдими са осъдени и да платят разноските по делото.

          От съда уточниха, че става въпрос за инцидент с журналиста Валя Ахчива и нейния оператор. Инцидентът е от частната болница в Дупница, когато Ахчиева правела разследване за издаването на смъртния акт на Ангел Христов, известен като единия от т.нар. братя Галеви.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions