вторник, 24.09.24
15.8 C
София
20 C
Пловдив
23.9 C
Варна
Search Suggestions

      Съдът в Пенсилвания отхвърли искането на Тръмп за касиране на изборите

      Съд в Пенсилвания отхвърли в събота иск на предизборния щаб на Доналд Тръмп за обезсилване на бюлетини, подадени в щата на изборите на 3 ноември, съобщи Reuters.

      Съдия от един от окръзите в Пенсилвания е постановил, че искът от централата на Тръмп съдържа „несигурни, необосновани правни аргументи и спекулативни обвинения“. Окръжният съдия е отказал да удовлетвори исканията на републиканците.

      По-рано адвокатите на президента на САЩ заявиха, че близо 700 хиляди бюлетини в Пенсилвания трябва да бъдат обезсилени поради предполагаеми нередности на изборите в този щат. Тръмп твърди, че поради това победата в Пенсилвания трябва да му бъде присъдена. Според The New York Times и няколко други американски медии, демократът Джо Байдън е спечелил в този щат с 50% от гласовете. Тръмп е бил подкрепен от 48,8% от гласувалите.

      Предизборният щаб на Доналд Тръмп във връзка с отхвърлянето на иска в Пенсилвания за обезсилване на част от бюлетините в общите избори в САЩ планира да достигне до Върховния съд с обжалване. Това се посочва в изявление, публикувано в събота от личния адвокат на американския лидер Рудолф Джулиани.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ