София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 4 °C Пловдив 4°C - мараня Варна 6 °C Варна 6°C - ясно небе Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

След убийството на млада жена: Обвиняемият отказва да даде показания

Резултатите от аутопсията показват, че причината за смъртта на 31-годишната жена е тежък побой

5 мКрими 190

Тежък криминален случай от Варна, при който 31-годишна жена беше открита убита в петък.

Жената беше в неизвестност от 1 януари, а след това полицията задържа предполагаемия извършител. Това  е приятелят на жертвата - 39- годишният Ивайло Павлов, който в неделя съдът остави в ареста.


Задържаният за смъртта на младата жена все още отказва да даде показания по случая.

„Възползва се от правото си да не дава показания. Това е негово право по НПК”, заяви прокурор Милен Ставрев пред Nova Tv.

„Естествено това не може да бъде гледано, като отегчаващо отговорността обстоятелство само по себе си. Но дори и да беше дал обяснения, те подлежат на самостоятелна проверка, така че не са пречка за достигане до обективната истина”, каза Красимир Конов, окръжен прокурор на Варна.

Предстои и защитата, и обвинението, да изчакат експертизите. Резултатите от аутопсията показват, че причината за смъртта на 31-годишната жена е тежък побой.

Жертвата е била убита по особено жесток и мъчителен начин.

Ако бъде признат за виновен, мъжът ще трябва да изтърпи наказание между 10 и 20 години лишаване от свобода. Възможно е обаче присъдата да бъде и по тежка.

Все още няма яснота и дали обвиняемият и приятелката му са употребявали наркотици. Тепърва предстои да стане ясно и какви са мотивите за убийството.