София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Тошко Йорданов: Петков и Василев да не се крият като жени, а да дойдат в парламента (ВИДЕО)

Премиерът в оставка и министърът на финансите в оставка няма да се явят на парламентарен контрол
26 сПолитика 718 Ивана Иванова

Да дойдат премиерът в оставка Кирил Петков и министърът на финансите в оставка Асен Василев в парламента и да отговарят на въпроси. Не знам какви са неотложните им ангажименти, като държавата е в такова положение. Да не се крият като жени в мазето, а да дойдат като мъже и да отговарят на въпроси. Това каза председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов в парламента.

Днес на парламентарен контрол няма да дойдат Петков и Василев поради неотложни ангажименти.

Председателят на парламента Мирослав Иванов направи забележка на Йорданов и каза, че подобни коментари са сексистки и обиждат дамите в залата.

След това Тошко Йорданов се извини на дамите в залата и каза, че има такъв идиом. "Ще си преформулирам изречението - да не се крият като страхливи зайци", каза Йорданов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!