София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Атанасова: Бойко Рашков е подписвал доклади, в които отчита завишен контрол при СРС-тата (ДОКУМЕНТИ)

Коментар в социалните мрежи
15 мПолитика 2305

„Как така Борисов контролира службите и СРС, а във всички доклади на Бойко Рашков всичко е точно и "съдебният контрол върху исканията и прилагането на СРС е рязко завишен"? Когато Рашков е подписвал докладите, представени и приемани от Народното събрание, Бойко Борисов е премиер, Димитър Георгиев е председател на ДАНС“. Това коментира в социалните мрежи Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Атанасова представя заключенията от докладите за 2015, 2016 и 2017 година.

В действителност в точка VIII от доклада за 2017 година е записано, че съдебният контрол е значително завишен. В същото време Рашков посочва, че е необходимо да се въведат и промени, свързани със синхронизирането на НПК и ЗСРС относно реда и срока за унищожаване на информацията, придобита чрез СРС и непослужила за изготвянето на ВДС; определян на компетентния съд, разрешаващ прилагането на СРС в случай на организирана престъпна група с участие на магистрат; възлагане поставянето на разрешения/откази за използване на СРС по отношение на дейности, свързани с националната сигурност, на несъдебен орган; предвиждане на допълнителни правомощия; както и да се въведе единна информационна система.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!