София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Атанасова за протестиращите: Хвърляха по българското знаме, искаха да запалят полицаи

Коментар на депутата след снощните демонстрации на недоволните
8 сЕвроком 1011

За втори път страдат прозорците и оборудването на офисa на ГЕРБ на "Оборище" в София, което е крайно неподчтенно и грозно. Не знам защо вещи и недвижима собственост имат общо с протеста. Ние се нагледахме на хвърляне на павета, на вадене на павета в центъра на София, на хвърляне на храна пред всички сгради на държавността. Стига се до хвърляне на яйца и по генерали, говоря по Министерство на отбраната, когато имаше такъв протест, ген. Вазов беше целен с яйца и какво ли не. Хвърляха по българското знаме, искаха да запалят български полицаи, тоест много отдавна според мен или това, което е останало от протеста, неговите ръководители. Това коментира депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в ефира на БНТ за протестите. 

"Видях Мая Манолова, Румен Петков и други такива познати добре на политическия живот и на миналото са участници, но това не им носи дивиденти", допълни Атанасова.

"Друго е да носиш отговорност. Нинова нямаше никаква отговорност 4 години. Ние видяхме от БСП поредица от демонстрации на липса на отговорност. Помните колко пъти влизаха и излизаха от зала, бяха по спа комплекси, дори в тази безпрецедентн криза те правя опозиционни заявки. Всяка опозиция има право да демонстрира желанието си и нежеланието си на противопоставяне, но не може в такъв момент обществото да е в такова очакване, че политиците ще проявят разум. Президентът Румен Радев отричаше изобщо, че има коронавирус, не само през март, но и съвсем скоро когато летеше за Естония, а Нинова отричаше маските през март и цялото им БСП. Това е положението", каза още депутатът.