София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Байдън: Ръководството на Пентагона пречи на предаването на властта

Държавният глава изтъкна, че основното ведомство, което пречи да бъде осъществено предаването на пълномощията, е министерството на отбраната
1 мПолитика 721 Боян Марков

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън заяви, че ръководството на Пентагона пречи на предаването на властта към новата американска администрация. Това сподели Байдън по време на брифинг, който беше излъчен на страницата му в Twitter.

"Точно сега ние не получаваме цялата информация, от която се нуждаем от отиващата си администрация в ключови области, свързани със сигурността", изрази своите опасения Байдън, определяйки това като безотговорност.

"Много агенции, които са жизненоважни за нашата сигурност, са претърпели огромни щети. Много от тях са съсипани по отношение на персонала, капацитета и морала", допълни държавният глава.

Байдън изтъкна, че основното ведомство, което пречи да бъде осъществено предаването на пълномощията, е министерството на отбраната.

Новоизбраният президент е категоричен, че екипът му е решен да модернизира приоритетите на отбраната на САЩ. Това е стратегията, която администрацията възнамерява да следва за противодействие на заплахите от Китай и Русия.

Той изтъкна, че администрацията му обновява приоритетите в отбраната, за да отговори на стратегическите предизвикателства на Китай и Русия.

"Говорихме за различните стратегически предизвикателства от Русия и Китай, пред които ще се изправим, и реформите, които трябва да приложим, за да ни поставят във възможно най-силната позиция пред тези предизвикателства", завърши Джо Байдън.