София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Д-р Стойчо Кацаров: В България умират между 20 и 50 души на ден, в Израел - един седмично

“Ваксината ни предпазва да не боледуваме тежко и да не умрем", допълни той
2 чЗдраве 11208

“Числата показват, че над 95-96% от хората в болниците са неваксинирани. 96-97% от починалите в страната са неваксинирани. Ако сравним България с Израел и други държави с висок процент на ваксинирано население, в България умират 20 до 50 души на ден, а в Израел има един - двама седмично”. Това обяви пред БНТ министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

РАЗМИНАВАНЕ: Здравният министър изнесе неточни данни за смъртните случаи от COVID в Израел

“Ваксината ни предпазва да не боледуваме тежко и да не умрем. Абсурдни слухове е разпространяват какви тежки увреждания са причинени след ваксина и колко хора са умрели. Това не отговаря на истината. Случаите на тежки усложнения са изключителна рядкост. Тези ваксини са от лекарствата с най-малко усложнения и странични ефекти", заяви той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!