Начало Новини Предавания На живо

Експерт: Сигналите за бомби може да са хакерска атака

#НАПлийкс не е кибератака, а киберрекет, твърди Христо Смоленов
пропускане

Експерт: Сигналите за бомби може да са хакерска атака

#НАПлийкс не е кибератака, а киберрекет, твърди Христо Смоленов

9 месецаИнциденти 23 Боряна Райчева


Експрезидентът на Румъния и почетен лидер на партията „Народно движение“ (ПНД) Траян Бъсеску призова за легализиране на проституцията с цел намаляване на трафика на хора, алармират медиите в Букурещ.

Бъсеску разкритикува „малодушието“ политиците, които заради Румънската православна църква (РПЦ) не дръзват да предложат такъв законопроект.

„Обемът на трафик на жени, дали са младите от гимназиална възраст, дали са от провинцията, е феномен...“, каза бившият румънски лидер пред телевизия B1.

Според него явлението е масово в селските район. „Трябва да се предприемат действия за промяна на наказателната политика спрямо подобни дейности“, смята Траян Бъсеску.

„Има много нещастни мъже, които не могат да си намерят партньор и прибягват до подобни услуги. Мисля, че е крайно време да поставим въпроса с цел намаляване на незаконния трафик на „живо месо““, подчерта бившият президент.

За примери в Европейския съюз (ЕС) той спомена Германия, Нидерландия и Белгия, където проституцията е легализирана и жените в този бизнес са защитени. „Ако искате – там те са в ръцете на държавата, не и в ръцете на акулите“, каза Траян Бъсеску.

С идеята не са много съгласни в партиятана експрезидента. „Мисля, че бившият ни лидер се втурна във вълна от телевизионни изяви.
Или искаше пак да роди тема за пресата, за да е под прожекторите. Както и да е, надявам се, че говореше евродепутатът Траян Бъсеску, а не почетният председател на ПНД ", написа депутатът Роберт Турческу във Facebook.