София 8 °C София 8°C - облачно Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - лека мъгла Пловдив 11 °C Пловдив 11°C - мараня Варна 9 °C Варна 9°C - облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - облачно

Как здравословното хранене влияе на външния ви вид?

Има много храни, които могат да повлияят неблагоприятно на вашата кожа, коса вътрешни органи

4 мЗдраве 350 Николай Парашкевов

Здравословното хранене и външният ни вид имат особена връзка, която може да бъде разрушителна или изключително процъфтяваща. Има много храни, които могат да повлияят неблагоприятно на вашата кожа, коса и дори на вътрешните ви органи, както и такива, които ще ви накарат да сияете, да намалите бръчките и петната и дори да подобрите фигурата и здравето си.

В следващите няколко реда ще разберете повече за някои от любимите ви храни, а и ще ви подсетим за онези, които често забравяте да поставяте на трапезата.

Червеното месо и колбасите

Чрез използването на Kaufland Card персонални купони може да купувате продуктите, които предпочитате, на по-ниска ценав това число и любимите ви меса и колбаси.

Един от добрите избори, който може да направите, е да редувате червено (нетлъсто месо) с риба, а птиче да консумирате поне веднъж в седмицата, защото то съдържа важния ниацин (витамин В3) – за него се смята, че успешно намалява нивата на лошия холестерол.

Млечните продукти за всеки ден

Въпреки че с времето в човешкото тяло намалява ензимът, който разгражда лактозата, консумацията на млечни продукти е важна. Препоръчваме ви да пробвате и ядковите варианти, които са идеална алтернатива особено ако се ограничавате от животински продукти.

Не забравяйте, че калцият помага на вашите стави и зъби и е в основата на здравото човешко тяло. Консумирайте отговорно и най-вече разнообразявайте изборите си.

Свежи плодове и зеленчуци

Разбира се, това са едни от най-полезните храни за кожата ви. Безценните витамини, които се съдържат в тях ще повлияят много добре на цялото ви тяло и ще забележите завидни резултати, ако добавяте в диетата си повече портокали, киви, банани, боровинки и други.

Мощният витамин C се справя успешно с образуването на колаген, който прави кожата гладка и красива. Освен това е и антиоксидант, който пази кожата от увреждане, което може да се причини от свободните радикали.

Зеленчуците може да познаете дори по цветовете. Онези, които са с червеникав и жълт цвят имат много бета-каротини и именно те поддържат кожата в по-добро състояние. Освен това я предпазват успешно от външните неблагоприятни условия. Повече за актуалните оферти за плодове и зеленчуци в брошурата на любимия супермаркет, вижте тук.

Прибавете риба към менюто си

Рибата е последното, на което ще обърнем внимание в тази статия и няма как да я пропуснем, защото в нея се съдържат важните Oмега-3 мастни киселини. Това може да подобри нe само кожата ви, но дори и настроението, да понижи риска от сърдечно-съдови заболявания и да поддържа нормалното зрение.

Придържайте се към по-сухите риби, които може да гарнирате със зеленчуци на скара и малко топъл хляб.

Здравословното хранене може да подобри изцяло външния ви вид. Ще започнете да забелязвате премахването на тъмните кръгове, пъпките и дори изглаждане на цялото лице. Кожата по тялото става по-гладка заради мазнините, а комбинацията от храни и повече течности ще изглади портокаловата” кожа. Избрахте ли какво да бъде менюто ви за следващата седмица?