София 3 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 8 °C
Варна 5 °C
Бургас 7 °C
Начало Новини Предавания На живо

Костадин Костадинов: Корупцията у нас се покровителства от министър-председателя

Той призова хората да излязат на общонационален протест утре от 12:00 ч.

Костадин Костадинов: Корупцията у нас се покровителства от министър-председателя

Той призова хората да излязат на общонационален протест утре от 12:00 ч.

2 месецаПолитика 4613 Георги Камарашев


Председателят на ПП Възраждане Костадин Костадинов гостува в предаването „Делници“ при Николай Колев по телевизия „Евроком“. Партийният лидер коментира мащабната операция, свързана със затварянето на „Калотина“.

„Имаме бивш шеф на митниците, който сега е министър на екологията. Негов кадър беше хванат с наркотик преди няколко години. Това е общото ниво, на което се намира държавата – корупция отгоре до долу. Рибата се вмирисва откъм главата. Корупцията винаги се покровителства на най-високо ниво – министър-председателят е в основата на този процес“, обясни Костадинов.

Той коментира и темата за девалвацията на лева. 

„Имате 10 хил. лева в банката. Ако обаче левът се девалвира, това означава, че той 2 пъти отслабва. Това означава, че с това нещо, ще се нанесе грандиозен удар върху спестяванията на българите. От това имат интерес хората, които имат заеми“, каза лидерът на „Възраждане“.

По думите му управляващите готвят едно ограбване на българския народ.

Политикът призова хората да излязат утре на общонационален протест в 12:00 ч. пред Народното събрание и да поискат оставката на правителството.

„Престъпната пасмина, която ни управлява, няма да се спре пред нищо. Ако съберем десетки хиляди, утре правителството ще бъде принудено да си тръгне“, подчерта той.