София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Министерствното на културата ще финансира проекти за интеграция на украинските бежанци

Проектни предложения за организиране и провеждане на културно-образователни инициативи могат да изпращат всички регионални библиотеки
3 мКултура 260 Христина Владимирова

Министерството на културата приема проектни предложения от регионалните библиотеки за организиране и провеждане на културно-образователни инициативи в подкрепа на интеграцията на украински бежанци. 
 
Обявата е във връзка с Правилата за разпределяне на допълнителни средства на регионалните библиотеки от държавния бюджет чрез бюджета на Министерството на културата. 
 
На основание заповед № РД09-309/05.05.2022 г. и заповед № РД09-310/05.05.2022 г. на министъра на културата, Министерството на културата обявява покана за представяне на проектни предложения по реда на Правилата за разпределяне на допълнителни средства на регионалните библиотеки от държавния бюджет чрез бюджета на Министерството на културата. 
 
Допустими кандидати за представяне на проектни предложения са регионалните библиотеки. С пълния текст на Правилата за разпределяне на допълнителни средства на регионалните библиотеки от държавния бюджет чрез бюджета на Министерството на културата и формулярите за кандидатстване можете да се запознаете на интернет страницата на Министерството: https://bit.ly/3LoZ0jI
 
Максималният размер за финансиране на проектно предложение е до 10 000 лв. 
 
Крайният срок за подаване на проектни предложения е 20 дни след датата на отправената покана – до 10 юни т.г. включително. 
 
За организиране и провеждане на културно-образователни инициативи в подкрепа на интеграцията на украински бежанци, текущо до края на 2022 г., регионалните библиотеки могат да подават проектни предложения до 10 000 лв. 
 
Дейностите, посочени в проектните предложения, следва да се реализират до м. април 2023 г.
 
Заявленията се адресират до дирекция „Международно сътрудничество, европейски програми и регионални дейности“, отдел „Регионални дейности“ и се подават съгласно чл. 6, ал. 3 от Правилата за разпределяне на допълнителни средства на регионалните библиотеки от държавния бюджет чрез бюджета на Министерството на културата. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!