Начало Новини Предавания На живо

"Радев трябваше да бъде президент на обединението, не президент на БСП"

Коментар на Цвета Караянчева

"Радев трябваше да бъде президент на обединението, не президент на БСП"

Коментар на Цвета Караянчева

1 месецПолитика 399Боряна Райчева


Разделението, за което работи президентът през последните години, вечерта по време на поклонението пред паметта на Левски, обра своите плодове. Това коментира председателят на Народното събрание Цвета Караянчева във връзка с церемонията в памет на Васил Левски, при която кметът на София Йорданка Фандъкова беше освиркана по време на речта си. 

Нека държавният глава се къпе в народната любов. Но в деня на Левски, когато всяка една майка хваща детето си за ръка и го води до паметника, това да се случи е неуместно, категорична е Караянчева. 

Председателят на Народното събрание сподели, че се притеснява тази ситуация да не се повтори и на 3 март, на паметника Шипка. 

Ако бяха случайни хора, които са там, за да бъдат на церемонията, нямаше да е проблем. Но това беше дирижирано, например от хора от партия Възраждане. Няма разумно обяснение да се реагира на речта на кмета на София по този начин. 

Да си правиш селфита и да имаш музикален съпровод, не мисля, че беше уместно. Румен Радев трябваше да бъде президентът обединител, не президентът на БСП, категорична е Караянчева.