София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Румяна Коларова: Някои партии ще се дистанцират от Радев на президентските избори

Политологът коментира, че 18% е вотът на хората, които искат реванш
41 сПолитика 1133 Ивана Иванова

Комисията за ревизия е предизборна кампания и това е един от най-мощните медийни инструменти. Очакването за реваншизъм сред избирателите е 18%. Ако всичките тези партии, дори само протестните партии, това означава 30% да ги сведем до 18%. Ако БСП не се дистанцира от този скандал и конфронтация, и нейните гласоподаватели ще се свият. Тази тактика ще доведе до увеличение процентите на ИСМВ и ДБ, но ще въвлече надолу всички други партии. Това коментира политологът Румяна Коларова в ефира на БТВ.

"Не съм съгласна, че 60% гласуваха за партиите на протеста, а 30%. Става дума за това, че тези, които гласуват против ГЕРБ не са за реваншизъм, маректингът смени реваншизма. Важно е да видим как ще се справят с икономиката, доходите, кризата. Тезата "да изчегъртаме ГЕРБ" е 18%. А и едно е да имат протестите 60% подкрепа, друго е да участват", обясни тя.

"Президентът попада в капан, защото той е знаме на протестите и на първо място да разобличим ГЕРБ какво ще направи. Ако се фокусира само върху това, електоралната му база ще се свие. Идеята всички срещу ГЕРБ е много добра за парламентарни избори, но не става за президентски избори. Някои партии ще се дистанцират от Румен Радев, "Демократична България" най-вероятно ще го направят, ДПС вече се дистанцираха. В момента, в който това започне, това ще е допълнителна ерозия на този фронт "всички срещу ГЕРБ", каза още Коларова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!