София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

Ще бъде ли отстранен хижарят на "Тевно езеро" след инцидента с туристи?

Говори председателят на Института за анализи и оценки в туризма доц. Румен Драганов
20 сИнциденти 364 Николай Парашкевов

"В туризма всеки, който прекрачи прага на хотел, ресторант или хижа, влиза в договорни отношения и трябва да спазва правилата. При неспазване обаче, санкцията не може да бъде физическа агресия", това заяви председателят на Института за анализи и оценки в туризма доц. Румен Драганов.

Според него не може да се твърди със сигурност чия е вината за инцидента, случил се на заслон "Тевно езеро".

"Можем само да изчакаме решението на компетентния съд, за да видим какво се е случило", каза доц. Драганов.

"Ние бяхме информирани от медиите за случая, след това имахме разговори и с хижаря, като неговата версия е, че той не е нападал никого. Можем само да изчакаме решението на компетентния съд, за да видим какво се е случило", каза още той.

По думите на доц. Драганов обаче, не може да бъде твърдяно със сигурност, че туристите не са предизвикали агресивното поведение на хижаря, тъй като, според него, има данни за нарушаване на наредбите за шума от тяхна страна.

Ако има влязло в сила съдебно решение обаче, ще бъде поискано хижарят да бъде отстранен.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!