София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Шефът на Пентагона: Рано е да се каже кой стои зад разкъсванията по "Северен поток"

Ще бъде извършена цялостна проверка

1 мИнциденти 572 Калоян Ненчев

Секретарят на отбраната на САЩ Лойд Остин каза в четвъртък, че все още е твърде рано да се спекулира кой може да стои зад разкъсванията на тръбопровода "Северен поток".

"По отношение на атаката - или повредата на тръбопровода, на този етап мисля че има много спекулации. Но честно казано, докато не бъде извършено пълно разследване, никой няма да може да определи със сигурност какво се е случило", сподели Остин на пресконференция в Хавай.

Остин добави, че е обсъдил инцидента с датския си колега в сряда и той посочил, че ще минат няколко дни преди да успее да накара правилния екип да разгледа районите на авариите и наистина да се опита да определи възможно най-добре какво се е случило.

"Докато не получим допълнителна информация или не можем да направим допълнителен анализ, няма да спекулираме кой може да е отговорен", посочи Остин.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!