София 10 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 13 °C
Варна 14 °C
Бургас 17 °C
Начало Новини Предавания На живо

Специалисти: трябва по-засилен контрол по пътищата

След инцидента с убитата пешеходка от сина на шефа на НАП Пловдив

Специалисти: трябва по-засилен контрол по пътищата

След инцидента с убитата пешеходка от сина на шефа на НАП Пловдив

9 месецаКрими 1 Боряна Райчева


Красимир Георгиев от Асоциация за квалификация на автомобилистите в България и Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите от катастрофи, коментираха в студиото нв Нова Телевизия трагичния инцидент с убитата пешеходка от сина на шефа на НАП-Пловдив.

Георгиев повдигна особено важните въпроси кой и защо остави свидетелството за управление на МПС в джоба на убиеца, след като е имал толкова много нарушения? Георгиев наблегна на това, че ако водачът беше с отнето свидетелство, този инцидент можеше да бъде преотвратен.

Тодоров от своя страна зададе реторично въпроса защо никой не се пита дали загиналото дете е било в детско столче, след като се знае, че е било на 12-годишна възраст. Той припомни за катастрофата в Своге от миналата година, след която започна дискусия за нуждата от предпазни колани в автобусите. Оказва се, че до ден днешен няма никакво развитие по този въпрос. Според специалиста от КАТ трябва да предприемат мерки за завишаване на цялостния контрол по пътищата. Той изтъкна, че контролният орган няма на разположение достатъчно камери. Камерите би следвало да заменят физическото присъствие на полицията по пътищата, изтъкна експертът.