София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Сваленото доверие от столичните общински съветници: БСП се събира на заседание

От "Позитано" 20 обявиха, че категорично се разграничават от действията им

2 месецаПолитика 11 Иванина Игнатова

Националният съвет на БСП ще проведе заседание във връзка със статута на общинските съветници в столицата. Ръководството на партията обяви, че сваля политическо доверие от общинските си съветници в София и ще им бъдат наложени партийни наказания, предаде БНТ. 

Дoтук се стигна, след като работата на Столичния общински съвет беше отблокирана с постигнато широко съгласие за кандидата на "Продължаваме промяната-Демократична България" и "Спаси София" Цветомир Петров.

От "Позитано" 20 обявиха, че категорично се разграничават от действията на общинските си съветници, които подкрепиха тази кандидатура.

Вчера социалистите от Районната организация на БСП в "Младост" разпространиха позиция, в която заявиха, че не приемат свалянето на политическо доверие от общинските съветници от страна на Изпълнителното бюро. Те изразяват категоричната си подкрепа за представителите на местна коалиция "БСП за България" в Столична общината, както и на ръководството на Градския съвет на БСП в София.

Подобна позиция обявиха и младежите от градската организация на социалистите.

Снимка: БГНЕС