София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

ТРАГЕДИЯ: Спор за маска доведе до убийството на 20-годишен касиер в Германия

Обвиняемият мотивирал действията си с натиск заради пандемията от коронавирус
53 сКрими 1442

20-годишен касиер на бензиностанция в германския град Идар-Оберщайн в Рейнланд-Пфалц беше застрелян, след като направил забележка за носене на маска, информират местните медии.. Подробностите бяха разказани от прокурора Кай Фурман, съобщава вестник Rheinische Post.

Заподозреният в убийството е задържан. Той отишъл до бензиностанцията, за да купи 12 бутилки бира. Но касиерът отказал да го обслужи, тъй като не носел маска.

Ситуацията раздразнила купувача и той се върнал у дома, за да вземе револвера. Тогава мъжът отново отишъл на бензиностанцията и застрелял касиера в главата. На сутринта на 19 септември заподозреният е задържан в полицейското управление в Идар-Оберщайн. Според прокурора обвиняемият мотивирал действията си с натиск заради пандемията от коронавирус. Чувствал се притиснат в ъгъла и „не виждал друг начин“. Младежът му се струвал „отговорен за цялата ситуация, тъй като настоявал да спазва правилата“, каза Фурман. Освен това прокурорът каза, че е извършен обиск в къщата на обвиняемия и е намерено оръжие с боеприпаси за него. Мъжът нямал книжка.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!