София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Вълшебството "Мадам Бътерфлай"

Премиера на спектакъла в Софийската опера и балет

пропускане
60 мКултура 273

Тази вечер зрителите имат възможност да се насладят на премиерата на "Мадам Бътерфлай" в Софийската опера и балет. Спектакълът се завръща, за да ни потопи отново в красивата история, чрез която италианският автор, маестро Пучини" успява да пресъздаде японската култура, бит и душевност. Пред камерата на ТВ "Евроком" за спектакъла разказват световноизвестното сопрано Йорданка Дерилова  (в ролята на Чо-Чо-Сан) и диригентът Андрей Галанов.
Това е нова продукция. Тя беше представена на фестивала Опера на скалите в Белоградчик. Това, което ние видяхме, е че отговорът на публиката беше впечатляващ. Публиката винаги очаква нов прочит. Нова редакция. Днес за първи път представяме тази нова продукция в Софийската опера и балет. И мисля, че няма да разочароваме публиката. 
Един от най-вълнуващите образи в творчеството на Пучини – този на малката японка Чо-чо-сан – трогва зрителите със силата на любовта и надеждата. Съвършената музика на Пучини разказва за далечния източен свят и неговите традиции.
Днес в главните роли влизат Йорданка Дерилова, Росен Ненчев и Кирил Манолов, а диригент е Андрей Галанов. Постановката е дело на южнокорейски екип, който вече предложи своята визия по време на летния фестивал в Белоградчик.