София 14 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 14 °C
Варна 17 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

ВМРО искат Гешев да се заеме с “В като Вагина”

Според партията при публикуването на книжката има осъществени състави на престъпление

ВМРО искат Гешев да се заеме с “В като Вагина”

Според партията при публикуването на книжката има осъществени състави на престъпление

9 мОбщество 1980 Златина Петкова


От партия ВМРО се обръщат в отворено писмо до Главния прокурор и до министъра на образованието с молба да направят всичко възможно за спирането на разпространението на образователната книжка, издадената от Българския хелзинкски комитет (БХК), “В като Вагина”.

Според членовете на националистическата партия четивото се публикува в нарушение на разпоредби на Наказателния кодекс и на съставителите му може да се търси съдебна отговорност.

Ето какво пишат от ВМРО на официалния си сайт:

Скандалната онлайн книга може да бъде прочетена от деца от всякаква възраст. Тя уж е предназначена за подрастващите момичета, но реално пропагандира избора на пол, насърчава мастурбацията, съдържа рисунки с полови органи и насочва децата към сайтове и платформи, поддържани от различни НПО, които рекламират гей ориентацията.

Това ли е липсващото според авторите сексуално образование? Това е подбуда към ранен полов живот с детайлни инструкции за реализирането му и по същество илюстрациите могат да бъдат определени като порнография. За подобно подстрекателство има квалифицирани състави в Наказателния кодекс на Р България и ние призоваваме Прокуратурата да се самосезира и да започне проверка.